HTML

lakberblogger

Lakberendezési ötletek, ismeretek egy friss lakberendezőtől.

Szerzők

Kommentek

Linkblog

Felmérési dolgozat

2008.08.07. 21:30 dadaista

Az ember szereti a szimmetriát. És szereti azt gondolni, hogy amit szimmetrikusnak, egyformának, egyforma nagynak gondol, az az is.

Hát nem feltétlenül.

Például könyvespolcot tervezünk a tetőtérbe, lemérjük, hogy a bal oldali szobában 106 centi magas az egyenes falrész, még mielőtt a tető kezdődne, és két könyvespolcot is veszünk, ami 105 centi magas. Aztán amikor megpróbáljuk berakni a jobb oldali szobába, szembesülünk azzal, hogy nem fér be, mert ott a magasság csak 103 centiméter.

A felmérés a (lak)berendezés alapja. MINDENT le kell mérnünk a berendezendő lakásban (helyiségben), semmiféle szimmetriát nem szabad egy helyiségről feltételeznünk, mert ami ránézésre egyenes vagy egyenlő hosszúságú/magasságú, az szinte sosem az. Párját ritkítja a szimmetrikus szoba.

Sőt még arra is bíztatnék mindenkit, hogy a helyiség átlóit is mérje le.

Egy lazán bútorozott szoba esetében persze nem okvetlenül lesz probléma néhány centi ide vagy oda, de azért ne legyenek illúziónk, a centiméterek nagyon is fontosak.

Mivel mérjünk?

A hagyományos ki-be húzható zseb-mérőszalagok mellett ma már léteznek lézeres táv(olság)mérők is, amelyek nagyban megkönnyítik a felmérési munkát (például a belmagasság lemérését). Arról nem is szólva, hogy így egymagunk is pontosan le tudunk mérni mindent (a hagyományos mérőszalaggal nem feltétlenül, kell valaki a rögzítéshez is).

Szólj hozzá!

Címkék: felmérés szimmetria lézeres mérőszalag távolságmérő

A bejegyzés trackback címe:

https://lakberblogger.blog.hu/api/trackback/id/tr85605816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása