HTML

lakberblogger

Lakberendezési ötletek, ismeretek egy friss lakberendezőtől.

Szerzők

Kommentek

Linkblog

Mostan színes mozaikcsempékről álmodom…

2008.08.05. 21:46 dadaista

A mozaikok minden formájáért rajongok: legyen szó akár csodálatos pompeji mozaikokról, egy modern fürdőszoba mozaikcsempéjéről vagy saját magunk/gyerekeink készítette csempecsodákról.

Érdemes a mozaikcsempét a mozaik fogalmától elkülöníteni, az utóbbi a nagyobb kategória, amelybe az előbbi is tartozik, vagyis minden mozaikcsempe mozaik, de nem minden mozaik mozaikcsempe.

A mozaikcsempe most ismét nagyon divatos, újdonság viszont, hogy már a legkülönlegesebb formákban és anyagokból is létezik (pl. fém mozaikcsempék, drágakövekkel készült mozaikcsempék) - a kínálat gyakorlatilag végtelen.

Ez a csempefajta számos nagyszerű előnnyel bír más hidegburkolatokhoz képest, lássunk néhányat a teljesség igénye nélkül:

  • szinte bármit burkolhatunk vele (vágás nélkül akár!), nincs szükség sima felszínre
  • fürdőszobában akár a teljes burkolást elvégezhetjük vele (padlóburkolatként is használható!)
  • a konyhában is bátran alkalmazhatjuk
  • fürdőszobában csúszásbiztosabb felületet biztosít, mint más csempék
  • szabadtérben is bevethetjük pl. úszómedence burkolására, a ház falának díszítésére, teraszburkolatként vagy egyedi kerti díszek készítésében
  • nem kell egyesével kiraknunk (még a gondolat is ijesztő ugye...)
  • kisebb helyek burkolására is kiváló
  • tisztítása egyszerű
  • nagyon jó minőségben is árulják (saválló, lúgálló mozaikcsempék)
  • végtelen/művészi kombinálási lehetőség
  • vizuálisan rendkívül gazdag képet eredményez

Mozaikcsempét ma már minden valamirevaló csempeszaküzletben lehet kapni, akár a "normál" csempékkel azonos áron is.

A világ legjobb mozaikcsempéit alighanem az olasz Bisazza cég készíti, munkáik még fényképeken is szemgyönyörködtetők. Jó csemegézést!

www.bisazza.com

 

1 komment · 1 trackback

Címkék: konyha medence fürdő mozaikcsempe hidegburkolat

A bejegyzés trackback címe:

https://lakberblogger.blog.hu/api/trackback/id/tr12602566

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zollendroller · http://sajatutad.hu 2008.08.20. 00:22:25

Kedves Csillander!
Igen! A mozaikcsempék az én fantáziámat is mozgatják,különösen, mióta láttam Halász Alexandra lakását. Ez egy 30 m2-es lyuk,de a fürdőszobája vetekszik bármilyen nagypolgári ultramodern, vagyis inkább egy ötletgazdag, kreatív tulajdonosú lakáséval is. A szoba is hasonlóan jó hangulatú, tele van energiával. Egyszerűen jó ott lenni. Természetesen az ő saját keze munkáját dicséri a lakás többi része is, de a csempe mindenképpen.
Őszintén bevallom, hogy a majd kéthetes szünet után ez a cikked (posztod) volt az első, amit meglestem a Gazdagmamik házatájáról. A rendes Gazdagmami oldalt még meg se mertem nyitni. Talán majd holnap. Vay holnapután...
süti beállítások módosítása